Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Īstens latvietis
Publicēts 27. oktobrī, 2009.
Visi brauc prom, cik briesmīgi šeit, nekas neiet, viss švaki. Tā ir briesmīga atmosfēra dzīvošanai! Kas to rada? Latvietis.

  

Visiem zināms, ka latvietis latvietim garšīgākais kumoss (vai tml., bet tas būtību nemaina), nedēļas laikā ļoti daudzi draugi un paziņas ko līdzīgu pateikuši saviem vārdiem - par ko mēs esam tā noziegušies, ka šeit jādzīvo; no rīta pamostoties sākumā jāieiet internetā un komentējot jebko jānoliek visu iespējamo latviešu darīto - 'šo es zinu, tas avantūrists, viņš neko neizdara. Šis lo*s - pilnīgs s*ds, idiots', un nu diena var sākties. Un tādā garā.

Pastāstīšu par personīgo pieredzi un novērojumiem. Pirms dažiem gadiem tika izveidots domājams brīnišķīgs, izcils, radošs un valstij mežonīgu uzmanību spējīgs pievērst projekts - Pasaules Siena. Bet mums tas bija utopisks, krāpšana un pat pavisam muļķīgs. Daži džeki esot izdomājuši izkrāpt cilvēku naudu. Jā, un, protams, šos džekus daudzi jau zina kā krāpniekus un avantūristus. Un lielākā daļa mediju metās virsū sākumā projektu publiski iznīcināt, pēc tam - paši uz savu galvu ik pa laikam paziņot, ka projekts netiks īstenots.

Vakar uzklausīju kāda radoša cilvēka ideju, kuru viņš bija radījis, baudot īsteno latviešu avantūristu darbību sekas. T.i., aiz neko darīt. Lieliska ideja, ceru, ka īstenosies. Mēs abi sapratām un runājām par to, ka Latvijā to noteikti nedrīkst uzsākt, jo te tas viss arī beigsies, tiks iznīcināts.

Jo mēs priecājamies par kādiem vēsturiskiem notikumiem, lepojamies ar seniem varoņiem, bet mūsdienu iespējamos varoņus iznīcinām. Latvieti, kas ar tevi noticis?! Ja pats kādu iemeslu dēļ nevari saņemties un darīt, kāpēc iznīcini citus? Nemīli sevi, savu valsti, svešus apbrīnot labāk?

Pilnīgs debilisms, nav ko citu teikt - latvieti, ja gribi, lai tev ir labi, necenties iznīcināt otru latvieti, jo divatā vienmēr varēs paveikt vairāk. Pie tam, ja otram latvietim būs labi, arī tev agri vai vēlu paliks labāk - vai nu viņš tev palīdzēs, vai beidzot pats aizdomāsies, kāpēc tad tev ir slikti, sāksi kustēt ātrāk, pareizā virzienā, tempā un kustībā.

Mums esot briesmīgi politiķi - visi zagļi, krāpnieki. Nu tad ej viņu vietā, kur problēma? Vai tev bail, vai slinkums? Tādi paši cilvēki vien ir, tik tikuši pie iespējas, to izmanto. Jā, arī grābj. Arī to, kas reizēm nepienākas. Bet tad ej tu un neļauj viņam to darīt. Bet neaizmirsti, ka ne jau tāpēc tur jāatrodas, lai grābtu vai neļautu to darīt, bet lai parūpētos par sevi un līdzcilvēkiem. Pirms ienīsti mūsu politiķus, ņem vērā, ka ir valstis, kur politiķi liek nonāvēt līdzcilvēkus, par viņiem pienākošos naudu iepērk autoparku un saceļ mājas miljardu vērtībā. Tāpēc novērtē, ka mūsējie nav tik vāji.

Ir tāda interesanta filma ar Džimu Keriju. Saucas "Yes, man!". Latvietis vidējais ir īstens NO, MAN. Noskaties filmu, sapratīsi. Bet īsumā - ja kāds pie tevis atnāk ar neikdienišķu ideju, vai pēkšņi tev pašam tāda uzrodas, ko darīsi? Pārdomāsi, iesaistīsies, metīsies pilnībā tajā, vai izmetīsi no galvas, noraidīsi?

Nenāk ideja? Nositot laiku (jo nav jau ko un par ko darīt), skatoties pašmāju vai ārzemju TV šovus, tā noteikti arī neatnāks nekad. Idejas nenāk pie cilvēkiem, kas rītu sāk ar 'šo es zinu, šis neko neizdarīs, šis melo, šis krāpnieks, ei, šī vakar izgāzās tv interneta komentāros, turpina ar citu aprunāšanu pa dienu un nobeidz ar slikto ziņu noskatīšanos vakara ziņās un ejot gulēt ar apziņu - sliktāk nevar būt. Idejas tādus soda un vienkārši nenāk. Neesi pelnījis, ja esi tāds. Idejas nāk pie tiem, kas cenšas, dara, arī kļūdās, zaudē, dzīvo, rūpējas par sevi un citiem, domā par nākotni. Nekas nenotiek tāpat vien, arī veiksme un laba dzīve nevienam neatnāk tāpat, uzreiz. Bet, ja nu nepelnīti atnākusi, nemet ārā no galvas, ķeries pie tās, citādi, lai līdzsvarotu notikušo, var atkal kas tikt atņemts. Par sodu.

Īstens latvietis dzīvo pelēkajā masā, kamēr krāsainie dara. Īstenais latvieti, gribi, lai izlēcējs tevi piečak*rē? Varbūt pamēģini arī tu?!


Komentāri (1)
Ilmārs: Galīgi garām! Uzskatu, ka esmu latvietis un labprāt piedalos gan politiskās aktivitātēs, gan sabiedriskos pasākumos. Tāpat dara arī lielākā daļa manu draugu!

Nedzen cilvēkus vēl lielākā apātijā, bet velc viņus ārā!
28/10/2009 10:53
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: